TRANSFORMEM L´AUTOPISTA. NO PERDEM L´OCASIÓ.



Des de la seva construcció, l’autopista C-31 és una ferida oberta al cor de la nostra ciutat. Una ferida urbanística, social i mediambiental, que malmet la qualitat de vida de la ciutadania de Badalona i impedeix la cohesió social i urbana de la nostra ciutat.

Des de fa deu anys nombroses entitats ciutadanes, el Consell de Ciutat, el Consell de la Mobilitat, tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament, i el mateix Parlament de Catalunya han proclamat que la transformació de la C-31 és un objectiu prioritari per a la ciutat de Badalona.

És per aquests motius que les persones, entitats i institucions signants d’aquest Manifest demanen al Govern de la Generalitat de Catalunya que inclogui la transformació de la C-31, al seu pas per Badalona, a la Proposta de Pla General Territorial Metropolità i Pla Director d’Infraestructures amb un projecte que adeqüi el seu traçat a la seva característica de via ràpida urbana, i no pas autopista, atenent també a la necessitat d’adequar aquest traçat a la proposta de nou traçat soterrat de la línia de rodalies de RENFE.

Les persones, entitats i institucions signants d’aquest Manifest creiem que ara és el moment que Badalona reclami aquesta transformació ja que ara està en procés de debat la proposta de Pla General Territorial Metropolità i Pla Director d’Infraestructures.

El nou Estatut de Catalunya garanteix una inversió pública en infraestructures, durant els propers set anys, equivalent a la participació relativa del PIB de Catalunya en el PIB del conjunt de l’Estat Espanyol. Perquè Badalona també és Catalunya no podem quedar al marge d’aquesta inversió.

Per aquests motius demanem que:

1. La Generalitat de Catalunya inclogui la transformació de la C-31, al seu pas per Badalona, a la Proposta de Pla General Territorial Metropolità i Pla Director d’Infraestructures amb un projecte que adeqüi el seu traçat a la seva característica de via ràpida urbana.

2. La Generalitat de Catalunya afronti els costos d’aquesta transformació amb els recursos garantits a la disposició addicional tercera de l’Estatut de Catalunya.

Badalona, juny de 2008